Leasing operational

      Leasing operational este operatiunea prin care utilizatorul nu are optiunea de a achizitiona la sfarsitul contractului de leasing a obiectului leasingului. In acest caz durata contractului de leasing este mai scurta decat durata amortizarii. La expirarea contractului societatea de leasing poate sa dea in leasing obiectul unui alt client pentru o alta utilizare sau il poate valorifica dupa ratiuni proprii.

      Contractul de leasing ofera posibilitatea satisfacerii unei nevoi de utilaje urgente si fara risc. In rata de leasing va fi calculat riscul realocarii pe piata. In tarile mai dezvoltate (Germania) leasingul operational se bucura de o larga popularitate, deoarece in aceste tari dezvoltarea tehnica este extrem de rapida, pana la sfarsitul contractului de leasing utilajul folosit pierzand foarte mult din valoarea morala, utilizatorul ne mai avand interesul obtinerii titlului de proprietate. In locul lui este mai avantajos luarea in leasing a unui utilaj mai modern.

      La sfarsitul contractului riscul uzurii morale este suportat de locator iar utilizatorul are obligatia sa asigure functionalitatea utilajului.


Avantaje:

  • recomandat companiilor cu o flota bogata in echipamente, pentru ca inlatura o mare parte din riscurile si nesiguranta gestionarii acesteia;
  • posibilitatea ca managerii sa se concentreze mai mult pe obiectul principal de activitate al firmei, sa cunoasca cu exactitate cash-flow-ul si a gradului de performanta financiara (chiria fixa lunara prestabilita), scaderea birocratiei si a incarcarii departamentelor de contabilitate;
  • metoda de finantare a utilizarii unui bun pe o durata determinate;
  • intreaga rata lunara este deductibila integral de catre utilizator;
  • flexibilitate sporita;

© 2003-2008 Diamant 2000 v5. Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii - Harta site - Parteneri